Nógrádban is aktívak az idősek


2018. november 20. 00:00 | Forrás: mszp.hu

A Nógrád megyei Nyugdíjas Parlament volt a 10. megyei szintű esemény az országjárás során. Az elmagányosodás, a nyugdíjrendszer igazságtalanságai, és az ellátórendszer hiányosságai a leggyakrabban felvetődő problémák a megyei nyugdíjas parlamenteken, ahol helyi és megyei civil szervezetek, nyugdíjas klubok képviselői mondják el véleményüket az általuk képviseltek nevében.

Nógrádban is aktívak az idősek

Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke és Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament elnöke nem csak előadást tartott a résztvevőknek, hanem a véleményeket is összegyűjtötték, hogy majd az Országgyűlésen keresztül is eljuttathassák a problémákat az illetékesek felé. Korózs elmondta: "Borzasztó, hogy ma Magyarországon több, mint félmillió embernek nincsen háziorvosa, s több, mint 300 háziorvosi praxis nincs betöltve tartósan, a sürgösségi osztályok botrányai pedig katasztrofális helyzetet mutatnak ezen a területen is. Sajnos a kormánynak még elképzelése sincs ezen problémák megoldására."

A Nógrád Megyei Nyugdíjas Parlament ülésén megválasztották a résztvevők az Országos Nyugdíjas Parlamentre delegált küldötteiket is.

További részletekért kattintson ide.
Forrás: mszp.hu