MSZP: Igazságossá kell tenni a nyugdíjrendszert


2017. február 14. 16:37 | Forrás: Civilnaplo.hu

Az MSZP szerint a magyar gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesedniük kell. Kórózs Lajos a párt által kezdeményezett „Nyugdíjas Parlament” kecskeméti sajtótájékoztatóján azt mondta: a nyugdíjrendszert igazságossá kell tenni, ezért kormányra kerülve biztosítani fogják a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. (Fotók: Tódor Norbert)

MSZP: Igazságossá kell tenni a nyugdíjrendszert

- A Magyar Szocialista Párt partnerségre kíván lépni hazánk nyugdíjas polgáraival. Hogy e szövetségre méltóvá váljunk, ma elindítottunk egy párbeszédet; meghallgatjuk őket, értelmezzük igényeiket, és ennek megfelelően olyan választási-, majd kormányprogramot dolgozunk ki, amely hűen tükrözi az ország nyugdíjas társadalmának akaratát - hangoztatta Király József önkormányzati képviselő, az MSZP országos elnökségi tagja a párt kecskeméti sajtótájékoztatóján kedd délután.

- A civilek sokaságával, a szakszervezetek nyugdíjas tagozatainak képviselőivel közösen együtt tudunk gondolkodni az időskorúakat érintő fajsúlyos kérdésekről. Ez pedig nemcsak forintokról szól, hanem a nyugdíjrendszert érintő alkotmányos alapjogokról is a szolidaritás elvének maradéktalan figyelembe vételével - jelentette ki egyebek mellett Gúr Nándor, az MSZP alelnöke.

 

További részletekért kattintson ide.
Forrás: Civilnaplo.hu