Korózs a miniszternek szegezte a Megyei Nyugdíjas Parlamentek kérdéseit


2018. november 12. 00:00 | Forrás: Korózs Lajos

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület szervezésében a hetekben tartják az - érintett megyében élő - idősek sokszínű önszerveződései, klubjai, körei képviselőinek részvételével a megyei nyugdíjas parlamenteket. A rendezvényeken a nyugdíjasok felvetik az életkörülményeik, társadalmi megbecsültségük, és társas kapcsolatuk alakulásának kérdéseit, javaslatokat fogalmaznak meg a helyzetük javítására vonatkozó intézkedésekre. Az elmúlt hónapban eddig: Keszthelyen, Tatabányán, Budapesten, Szolnokon, Nyíregyházán, Szegeden, Szekszárdon, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Salgótarjánban - nagy érdeklődés mellett – megtartott megyei nyugdíjas parlamenteken leggyakrabban megfogalmazott kérdésekre a nyugdíjasok választ várnak.

Korózs a miniszternek szegezte a Megyei Nyugdíjas Parlamentek kérdéseit

Korózs Lajos, az országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke és csapata nem tétlenkedett, hanem az elhangzott kérdések, javaslatok, kritikák egy részét csokorba kötötte és az Emberi Erőforrások Miniszterének benyújtotta.

Van tehát képviselet a Nyugdíjas Parlamentnek, hiszen a Zala, Komárom, Szolnok, Szabolcs, Csongrád, Tolna, Hajdú, Baranya, Borsod, Nógrád megyékben és a fővárosban lezajlott eseményeken elmondottak nem pusztába kiáltott szavak, hanem egészen a miniszterig is eljutnak.

Ha érdemi választ adnak az EMMI-ből 15 napon belül, akkor azt is lehet értékelni, de ha nem válaszolnak komolyan, akkor az is egyértelmű üzenet a kormány részéről a 2,6 millió nyugdíjas felé, hogy mennyire veszi komolyan őket, mennyire figyel a szavukra.

S ahogy Korózs az írásbeli kérdésében is utalt rá, az összes megyei fórum felvetéseit képviselni, továbbítani fogja.

A dokumentum ide kattintva letölthető.

 

További részletekért kattintson ide.
Forrás: Korózs Lajos