"Idős vagyok, nem hülye!"


2017. február 25. 05:05 | Forrás: Népszava

Baloldali nyugdíjasok tartottak tegnap délben villámcsődületet, valójában demonstrációt a főváros szívében, a Blaha Lujza téren, hogy tiltakozzanak az Orbán-kormány idős-politikája és a 2,7 milliós réteget érintő szociális intézkedések ellen.

"Idős vagyok, nem hülye!"

Megalázó, szégyenteljes az idei 1,6 százalékos nyugdíjemelés – magyarázta a 60-70 nyugdíjas egyike a rendezvény után a Népszavának, miért jöttek fel vidékről az akció kedvéért. A tüntetők a legnagyobb bajnak az alacsony nyugdíjakat tartották, bár kiderült, még így is szinte mindegyikük támogatja gyerekeit, unokáit. Mire szüljenek itt gyereket a fiatalok, ha nincs biztos megélhetése senkinek – fakadtak ki többen is.

Ez az első eset, amikor a baloldali nyugdíjasok saját érdekükben léptek a nyilvánosság elé – így köszöntötte a demonstrálókat a parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke. Korózs Lajos elmondta, az MSZP nyugdíjas parlamenteket szervez minden megyében, a héten Pécsen jártak, az országjárás végén pedig országos találkozón foglalják össze a korosztály követeléseit. A vidéki találkozókon is központi téma a nyugdíjak összege, mindenhol követelik a svájci indexálás visszaállítását, amikor az infláció mellett az előző év béremelkedését is figyelembe veszik a nyugdíjemelés kiszámításánál.

További részletekért kattintson ide.
Forrás: Népszava